lauantai 15. marraskuuta 2014

Kasviscurry

Pistetäänpäs heti ekaa reseptiä jakoon, syömiset tänään mielessä kun ei salille pääse :D Tuli eilen aika ikävästi niksautettua jumiin joku hermo tuolla lavan seutuvilla punttia nostellessa ja aamuverryttelyistä huolimatta kipuilee edelleen... Särkylääkettä herännyt ottamaan klo 03 jälkeen, eikä ole uni sen jälkeen enää silmään tullut *huoh* Jonkin sortin flunssakin koputtelee takavasemmalla, mutta ei me anneta sen perille asti tulla! :)

Elikä ohjetta kehiin. Tänään lounaaksi tein keitettyä ohraa ja sen kaveriksi kasviscurrya, minkä ohje on alunperin karppaus.netin sivuilta.Pieniä muokkauksia tein löytyvien ainesten ja oman maun mukaan.

Kasviscurry n. 6-8 henkilölle

 

8 annosta

Kukkakaali (pakaste) 450g
Porkkana 400g
Iso sipuli
Iso paprika
Kookosmaito 2dl
Vettä n. 2dl
Kasvisliemikuutio
Purkki luomu kikherneitä (Gogreen)
Valkosipulijauhe
Mustapippuri
Curry
Kurkuma
Juustokumina
(Cayennepippuria)
Paloittele kukkakaali ja porkkanat ja keitä ne puolikypsiksi. Silppua sipuli freesaa kattilassa oliiviöljy-voi seoksessa.
Lisää paloitellut paprikat ja puolikypsät kukkakaali sekä porkkanat kattilaan ja pyörittele sipulien kanssa.

Lisää vesi, kasvisliemikuutio, kikherneet ja sen jälkeen mausteet. Anna kiehua niin, että porkkanat, kukkakaali ja paprikat ovat haluamasi kypsiä.
Lisää viimeiseksi kerma/kookosmaito ja anna kiehahtaa hetki.
Anna kasviscurryn hengähtää hetki ennen tarjoilua.
VINKKI! Lisärapeutta saat lisäämällä tarjoillessa päälle vaikka rouhittua cashew-pähkinää taikka paahdettua sipulia (löytyy maustehyllystä)!

Kalorilaskurin mukaan tässä reseptissä olisi 130kcal per annos (prot. 4,2, hh 11, rasva 6,8).
Desissä keitettyä ohraa on 71kcal (1,8/14/0,4)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti