keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Sieni-juureskastike (pastalle)

Noniih, työelämään palailtu, melkoisen syväjäässä ollaan nyt... Retkipäivää pukkas yms, eli kiva ollut ulkona tössytellä kun pää vielä täynnä räkää.

Kotona odotti kuitenkin herkullinen soosi, jonka tein eilen jo valmiiksi ja mies siihen seuraksi spagetin keitti :) Nälissäni unohdin kuvan ottaa, mutta tässä kuitenkin reseptiä:

Sieni-juureskastike

4:lle

200g herkkusieniä
400g keittojuureksia
sipuli
öljyä
1rkl tomaattipyree
1prk (400g) tomaattimurska
0,5dl vettä
1tl siirappi
kasvisliemikuutio
mustapippuria
valkosipulijauhetta
oreganoa
basilikaa
timjamia

Pese ja paloittele sienet. Kuori ja pilko sipuli, pilko myös keittojuureksia tarvittaessa. Kuullottele sipulia ja juureksia öljyssä n. 5min, lisää sitten sienet ja jatka kuulloottamista vielä pari minuuttia.
Lisää tomaattipyre- ja murska sekä vesi ja siirappi ja anna kiehua hiljalleen n. 10min. Lisää sitten loput mausteet ja anna kiehua vielä toiset 10min.
Lisää halutessasi jotain juustoraastetta :)

Yhdessä annoksessa kastiketta on 104 kcal (prot 2,8/ hh 13, r 4,4)
Desissä keitettyä tumma spagettia on 63kcal (2,1/ 12/ 0,6)
Puol desiä, eli n. 30g Lidlin 16% juustoraastetta sisältää 80kcal (8,5/ 0,7/ 4,8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti