sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Taatelintäyteinen viikonloppu!

Kävelipä tässä männä viikolla Tarjoustalossa vastaan alennuksessa olevat taatelit... Muistui siinä sitten mieleen että niitähän oli jossain ohjelmassa ihan superfoodiksi kehuttu, joten kasa tuli lapattua koriin ja sitten kotiin tutkimaan että mitäs hyötyjä niistä olikaan...
Noh, pikainen googletus kertoi että nämä miniherkut on pakattu täyteen ainakin antioksidantteja, aminohappoja, C- A- ja useita B-vitamiineja ja kaliumia ainakin. Liäksi maistuvat hyvältä ja ovat näppärä eväs treeneihin :)

Seuraavaksi aloinkin sitten tutkimaan että mitäs kaikkea kivaa näistä voisikaan väsäillä :) Joten nyt on viikonloppuna tullut tehtyä taatelipuuroa, taatelisämpylöitä sekä taatelikiisseliä :D Laitan ohjeet tähän alle, jos joku muukin haluaa testeillä makeita herkkuja!

Taatelipuuro

6 annosta

250g kuivattuja kivettömiä taateleita
1l vettä
3dl neljän viljan hiutaleita
2rkl vehnäleseitä
(suolaa)

Leikkele taateleita pienemmiksi ja keittele vedessä jonkin aikaa että pehmenevät. Lisää hiutaleet ja leseet, keitä miedolla lämmöllä kunnes sakeutuu puuroksi. Tarjoa maidon kanssa.

1 annos: 182kcal (prot 3,6/ hh 39, r 0,7)

Taatelikiisseli 

8 annosta

250g kuivattuja kivettömiä taateleita
5 dl vettä
3 rkl perunajauhoja
(½ tl sokeria)

Laita katilaan vesi, perunajauhot ja taatelit. Keitä aineksia koko ajan sekoittaen. Kiehauta. Anna jäähtyä. Jos et halua että pintaan tulee kuorta, ripottele pinnalle hieman sokeria. Surauta jäähtynyt kiisseli sauvasekoittimella tasaiseksi
Voit lisätä joukkoon pähkinärouhetta.

Oli aika ihanaa riisipuuron kera <3

1 annos (n. desi): 104kcal (1/ 25/ 0,1)
1 annos kevytmaitoon tehtyä uuniriisipuuroa (n. 2dl): 183 kcal (7,4/ 30/ 3,7)

Taatelisämpylät

22 kpl

1 pakettikuivattuja kivettömiä taateleita (250 g)
3 dlvettä
1 dlöljyä
3 dlvettä
3 rklvehnänleseitä
1psskuivahiivaa
1-2 tl suolaa
4 dl spelttijauhoja  

2 dlvehnäjauhoja 

6dlsämpyläjauhoja

Voiteluun kananmuna
  1. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi. Kiehauta taatelit vedessä, niin ne pehmenevät.
  2. Lisää vettä ja vehnänleseitä. Kun neste on kädenlämpöistä, lisää suola, jauhot (joihin sekoitettu kuivahiiva) ja öljy.
  3. Anna taikinan kohota 1-1,5 tuntia. Leivo taikinasta sämpylöitä. Anna kohota. Päälle voit ripotella vaikka pellavansiemeniä.
  4. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 15 minuuttia
    1 sämpylä: n. 190 kcal (5,1/ 31/ 4,9)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti